AMNIG Blog

Top 5 Trend Untuk Penghujung 2019 Untuk Kamu Yang Stailo!

Posted by AMNIG on 14 October 2019 10:10:00 BNT

Penghujung 2019 semakin tiba dan masih belum terlambat untuk ‘catch up’ dengan trend active wear yang masih ‘on trend’. Inspirasi dari pentas peragaan melahirkan beberapa ilham fesyen yang boleh korang peragakan semasa exercise. Hey, melabur untuk pakaian sukan sekarang dilihat sebagai pelaburan, bukan pembaziran lagi kan! Let us be honest. Fashion meet function is more fun right?

Read More

Topics: Fitness, Sportswear, Fashion x Sport, "Trendy"

Hai Oktober!

Posted by AMNIG on 30 September 2019 08:25:00 BNT

Hello Oktober~

Pada yang tak tahu, bulan Oktober adalah bulan untuk kita tingkatkan kesedaran tentang...breast cancer.  Ataupun dalam bahasa melayunya kanser payudara.

Satu topik yang mungkin buatkan korang cringe especially kaum-kaum Adam di luar sana.  Helo gais, dunia dah semakin moden dan tak sepatutnya isu yang seharusnya kita ambil berat ni dipandang remeh atau isu yang hanya dibincangkan dengan berbisik ok?  Bayangkan kalau ibu, kakak, adik, makcik ataupun jiran korang adalah salah seorang penderita kanser payudara, mesti korang mahu orang sekeliling lebih sensitif dan peka dengan perasaan mereka kan!

 

Read More

Topics: Fitness, "Trendy"

Bila Jiran Suka Main Bakar-Bakar

Posted by AMNIG on 26 September 2019 09:19:12 BNT

Seronoknya jadi budak sekolah masa-masa jerebu teruk kan?  Tak perlu pergi sekolah kalau skala bacaan IPU mencecah 200.  Tapi jangan seronok sangat, sis.  Tahu tak akibat jerebu yang terlalu teruk ni telah meragut dua nyawa yang tak berdosa.  Masalah jerebu ni hampir tiap-tiap tahun kita kena hadap dah kira macam annual event kan? Dan selalunya orang akan kata, eleh dah biasa apa ada hal.  Betul?  Salah!  Kita jangan ambil mudah masalah jerebu ni.  Bayangkan kalau tiap-tiap tahun kau sedut asap beracun tu.  Dan tak semena-mena dapat penyakit.  Time tu, satu sen pun tak guna.

Read More

Topics: Fitness

The Elephant In The Room: Body Issues Among Men

Posted by AMNIG on 17 September 2019 17:45:00 BNT

 

Read More

Topics: Fitness

Jangan Ambil Remeh Hal Ini

Posted by AMNIG on 10 September 2019 09:15:00 BNT

Bersukan memerlukan kamu berada dalam keadaan yang selesa supaya mudah melakukan aktiviti-aktiviti sukan sepanjang hari. Oleh itu, banyak perkara dan faktor yang perlu dititik-beratkan seperti cara bersukan serta persiapan sebelum bersukan. Antara yang paling penting ialah, pakaian sukan. Tidak dinafikan ada diantara kita yang ambil remeh akan hal ini. Satu kesilapan besar! Tahukah kamu pakaian sukan mampu memberikan kesan dan impak tenaga kamu semasa bersukan. Pakaian yang tidak selesa akan menjadikan mood kamu hilang dan tiada keyakinan diri sepanjang hari. Malah lebih teruk lagi pakaian sukan yang salah dan tidak selesa mampu mencederakan kamu!

 

Ini bukanlah omongan semata-mata, tahu?

Read More

Topics: Fitness

Wira Berjiwa Kental

Posted by AMNIG on 30 August 2019 17:35:00 BNT

 

contingent_olympic_1960
Read More

Topics: Fitness, Sportswear

The True Grit: Our Sport Heroes

Posted by AMNIG on 27 August 2019 12:30:00 BNT

In the month of August one couldn’t help but to think about nationalism.  About people who have sacrifice their blood, sweat and tears in the name of our country. Don’t be surprised if many of our young Malaysians are not aware of our talented sports men and women and of what they have been through. It is not ignorance. We’re just got distracted by all the noise in the world.

Read More

Topics: Running, Fitness, Sportswear, Cycling, Meals, Fashion x Sport

Cycling Shorts Are Big Trend For Year 2019

Posted by AMNIG on 09 May 2019 11:28:03 BNT

The sporty garment just went athleisure.

Read More

Topics: Running, Fitness, Sportswear, Cycling

Trend Terhangat Musim 2019

Posted by AMNIG on 06 May 2019 08:25:00 BNT

Pakaian sukan kini dengan nafas baru.

Read More

Topics: Running, Fitness, Sportswear, Cycling

Bookmark This! Your Ultimate Training Cheat Sheet

Posted by AMNIG on 22 March 2019 18:40:42 BNT

  

Looking for a fitness training cheat sheet? Well, you’re in luck because you’ve just found one. There really is no shortcut to getting fit. However, there are ways to make the process a lot more straightforward and simpler. In today’s post, we’ve gathered tips from far and wide to put together the ultimate training cheat sheet for you.

 

Read More

Topics: Fitness